Wijnen

Geschiedenis van wijn

Geschiedenis van de wijn gaat terug tot aan de oertijd, maar wijn in Europa komt voor ongeveer 1000 jaar voor Christus in landen zoals Italië en Frankrijk. De Romeinen namen wijnstokken mee naar Frankrijk en dit was het begin van praktisch alle beroemde wijnstreken van nu. Vanaf deze tijd kwam de wijn in ontwikkeling via tal van mensen en instanties. Kloosters en kerken en beginnende wijnboeren hielden zich bezig met wijn. Kennis over wijn ging vooruit en techniek werd beter.  Bij toeval kwam men erachter dat wijn op fles veel langer houdbaar is. In de 19e eeuw floreerde de wijn. Zelfs landen steunden economisch op de wijnproductie. Op dit moment is wereldwijd   wijn te verkrijgen en de  traditionele landen krijgen hulp van de nieuwe wereld zoals Australië Zuid Amerika.

Wijnen: Vele soorten

Voor mooie wijnen moet u dus bij Tja-Ment zijn. In onze speciaalzaak hebben wij meer dan 120 soorten wijnen. Van alle belangrijke wijnlanden hebben wij de wijnen. Denk aan Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland maar ook Zuid-Afrika Chili, Argentinië en Australië. Ooit was ik, Tjark Dijkstra, de jongste Slijter die de afdeling slijterij runde voor een grote firma. Met mijn 21 jaar moest ik nog vrijstelling hebben van de overheid. Volgens de wet moest je toen 25 jaar oud zijn. In die tijd heb ik ook mijn wijnbrevet gehaald, al met al heb ik jaren ervaring in de wijnbranche.

Wijnen in de shop

De wijnen die ik in de winkel heb staan zijn van goede tot uitstekende kwaliteit, met veel zorg en toewijding voor u uitgezocht. Zowel rood, wit, rosé, mousserend, ze staan in de winkel van Tja-Ment.  Droog tot zoet en soepel tot krachtig en van fruitig tot sappig. Denk aan ons huismerk Pierre Jean [rood,wit,rosé], een cru uit de Beaujolais of een Chablis, Sancerre en Pouilly-Fumé, maar ook een Barolo uit Italie en vergeet niet de Rioja grande reserva, Auslese uit Duitsland en van het huis Drostdy-Hof uit Zuid-Afrika alle wijnen op voorraad, hiervan zijn wij ambassadeur. Mooie Argentijnse Phebus revervado, wijn op eiken gelagerd, een prima wijn voor diverse mogelijkheden en betaalbaar. Nieuw in ons assortiment is een biologische witte wijn van een mooie  kwaliteit. Vergeet ook niet diverse wijnen uit het Reestdal in Overijssel.

Het prijsniveau is van laag tot hoog maar alle wijnen hebben wij scherp geprijsd, om u te kunnen laten genieten van onze mooie wijnen.

Wilt u een goed advies, in de winkel of via mail, dat is allemaal mogelijk.
Voor goede betaalbare wijnen moet u bij Tja-Ment zijn

Wijnen